Bootjes op de hofvijver

Bootjes op de hofvijver

Waarom?

Peuters die dood aanspoelen op het strand. Stemmen die roepen dat vluchtelingen gelukszoekers zijn. Uitvreters. Het slaat me lam. En ik ben niet de enige. Daarom is er nu een symbool. Niet alleen om je machteloosheid te delen. Maar om te laten zien dat we samen sterk staan. En als onze harten open staan voor vluchtelingen, staat ons land dat straks ook. Doe dus met me mee. En geef je hart een stem. Als je dit symbool instelt als je profielfoto zeg je: Mijn hart staat open voor vluchtelingen. Nu mijn land nog.

Symbool

Voor de wanhoop die ouders drijft hun kinderen op een gammel bootje de zee op te sturen, bestaan geen woorden. Vandaar dit papieren bootje. Volkomen onschuldig. En volkomen kwetsbaar.

Actie

Kom 9 september met je kinderen of kleinkinderen naar de Hofvijver in Den Haag om jouw papieren bootje te water te laten. En laat de politiek zien dat ze vluchtelingen niet langer kunnen laten ronddobberen.

Posters

Om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren bieden wij posters aan. We bieden twee varianten; een algemene poster voor op publieke plekken en een poster speciaal voor scholen. Download, print en hang ze op waar je kan! Fijn dat je helpt! Poster algemeeen Poster school

Kun je niet?

Vouw dan een papieren bootje (download desgewenst de vouwinstructie voor een bootje) en laat het te water. Upload het filmpje of foto van je actie op je FB wall en tag ons. Ga direct naar onze Facebookpagina of meld je aan voor het event ‘Bootjes op de Hofvijver’

Meer lezen?