Hip Hub Hooray
Hip Hub Hooray

Grenzeloze Euregionale HipHop

Hip Hub Hooray was een project dat zich richtte op een grenzeloze Euregionale samenwerking tussen de versplinterde hiphopscene in Duits, Waals en Nederlands Limburg. Voorafgaand aan een groots opgezet HipHop Festival in Tongeren werd een aantal hubs georganiseerd rondom de hiphopdiciplines muziek (rap en beats), dans (hiphop en breakdance) en beeldend (grafitty/murals).

Grote klappers en jonge honden

In de hubs, georganiseerd op het rauwe verlaten terrein van de Ambiorixkazerne in Tongeren, kwam opkomend regionaal talent uit alle uithoeken van Limburg bij elkaar om samen te werken aan nieuwe tracks en art. Deze jonge honden presenteerden hun nieuwe materiaal te midden van grote klappers als Hef, Sven Alias en Stikstof op het festival Hip Hub Hooray op het terrein van de Ambiorixkazerne op 29 september 2018. Het festival heeft inmiddels zijn tweede succesvolle editie achter de rug en zal de komende jaren doorgroeien tot een toonaangevend HipHop festival.

Rauwe energie en kameraadschap

Als projectleider was ik verantwoordelijk voor het organiseren van 1 van de hubs waarin jong talent gecoacht en gevoed werd. Ruim 80 jongeren uit de hele euregio namen een weekend lang deel aan deze hub. De rauwe creatieve energie en de kameraadschap van de jongeren onderling was heel invoelbaar tijdens deze Hub. Het was een prachtige ervaring om als niet-hiphopper een weekend lang te worden ondergedompeld in deze dynamische scene. Ik heb er een paar nieuwe moves en een bak energie aan overgehouden.

Hip Hub Hooray Hip Hub Hooray Hip Hub Hooray Hip Hub Hooray Hip Hub Hooray

Andere projecten: