Museumnacht Maastricht
Museumnacht Maastricht

Museumnacht: student Takeover

In opdracht van Centre Ceramique, Natuur Historisch Museum en Kumulus ontwikkelde ik een uitdagend totaalprogramma voor de museumnacht in samenwerking met zeven kunstvakopleidingen van Zuyd Hogeschool uit Maastricht. Studenten van de diverse kunstvakopleidingen kregen de opdracht het erfgoed uit de opslag op vernieuwende en aantrekkelijke wijze voor het publiek te ontsluiten.

Museumnacht Maastricht

Erfgoed op je kont

Dat leverde verrassende toepassingen op.Het resultaat was een bont programma van al dan niet interactieve installaties rondom erfgoed, geanimeerde Japanse prenten en de mogelijkheid om een erfgoedtatoeage te laten zetten. De diverse onderdelen werden tot een geheel gesmeed door een bedwelmende soundscape.

Het thema van Museumnacht 2019 was Lost in Space. Het was een hele uitdaging om dit thema te verbinden met de oude stukken in het depot van Centre Ceramique en Natuur Historisch Museum, maar dat zorgde juist voor de spannendste toepassingen. Zo maakte een student van de opleiding i-arts een larger than life projectie gebaseerd op oude prenten van jules Verne.

(photo credits Jean Pierre Geussen)

Museumnacht MaastrichtMuseumnacht MaastrichtMuseumnacht MaastrichtMuseumnacht MaastrichtMuseumnacht Maastricht

Andere projecten: